Chang Mai – Bangkok – Delhi

22 10 2012

Van de grens met Laos en Thailand reisden we door naar het noorden van Thailand, daar bleven we een aantal dagen in de stad Chang Mai. Het is een gezellig stadje met veel markten, restaurantjes en natuurlijk ook weer veel tempels. Daarna gingen we met de nachttrein door naar de hoofdstad Bangkok. Twee jaar geleden waren we ook al in Bangkok, we bekeken nog een keer de highlights en stortten ons verder in het levendige nachtleven. Op 11 oktober zwaaiden we Jasper uit, die weer terugvloog naar Nederland. Zelf lieten we Zuid-Oost Azië een dag later achter ons en vlogen naar de hoofdstad van India, New Delhi.

Ok, we dachten dat we al aardig wat geks hadden gezien totdat we in New Delhi kwamen. Ons eerste busritje zagen we gelijk al midden in de stad apen, wilde zwijnen en koeien. Later spotten we ook schapen, geiten, kamelen en op de snelweg nog een olifant. We vonden een rustig hotel in een steegje net achter een hele drukke straat. Zodra we buiten stapten liepen we midden in de gekte, tulbanden, gewaden, koeien, opdringerige verkopers en een brede selectie voertuigen (voor sommige zouden we zo geen Nederlands woord weten)…

In New Delhi is erg veel te zien en we besteedden een dag of drie aan het bekijken van het rode fort, tempels, tombes, bazaars en drukke wijken. Daarna maakten we ook kennis met de “Delhi belly” een buikgriepje dat veel mensen op bezoek in India krijgen. Toen we daar weer van opknapten regelden we vervoer naar Agra, waar de Taj Mahal staat. We hadden al veel over de Taj Mahal gehoord maar het is echt een enorm indrukwekkend gebouw. Het is gebouwd als graftombe voor de vrouw van de koning en staat symbool voor de liefde. De Taj Mahal, helemaal van marmer, geeft een prachtige gloed af, een heel bijzonder gezicht. Overigens staat de Taj Mahal (net als veel andere monumenten) zo’n beetje midden in een sloppenwijk. Vandaag gaan we met de trein naar Jaipur (the pink city) in de provincie Rajastan, in deze provincie zullen we de komende weken doorbrengen.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Acties

Information

2 responses

23 10 2012
Aafke

Het is maar goed dat jullie overal zoveel foto’s maken, want volgens mij kunnen jullie anders nooit onthouden wat jullie allemaal hebben gezien. Wordt er ondertussen ook al een klein beetje afgeteld naar het weerzien in Nederland?

Groetjes uit Nuis!

24 10 2012
fam lagerwerf

Hoi Kees en Irene,
Wat een indrukken weer. Dat straatbeeld in India – komt me bekend voor.
In Sri Lanka was t ook zo, alles door elkaar. Weer prachtige foto’s.
Groet uit Brandwijk

reageer